Desert tarta cu mascarpone si frisca

de Ksenya in Prajituri, 6 Sep 2020 | 7554 vizualizari

 

Un desert rapid si gustos.
Ideal pentru ceaiul de la ora 5 si nu numai.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti buni
  • 100 g unt topit
  • 1 cutie mascarpone 250 g
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pliculet gelatina
  • 100 ml apa
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 150 g zahar pudra
  • Pentru décor
  • Fructe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mascarpone si frisca:

 

Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.

 Se regleaza inelul pentru montat tarte la  diametrul de 18 cm .

 Se adauga biscuitii cu untul si se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se da la frigider pentru o ora.

 Intre timp pregatim crema.

 Peste gelatina adaugam apa si lasam sa se hidrateze 7 minute. Punem la bain marie si si amestecam pana se dizolva bine gelatina si devine lichida.

 Separat batem mascarpone cu zaharul pudra, adaugam gelatina, mixam apoi smantana batuta frisca.

 Mixam din nou pana o omogenizam.

 Scoatem blatul din frigider, adaugam crema, nivelam si dam din nou la frigider pentru 4  ore.

 Scoateti inelul si ornati tarta cu fructe proaspete.

 Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Folositi ingredientele doar la temperature camerei, astfel veti evita formarea cocoloaselor. Mixati ingredientele la viteza mica. Portionati tarta cu un cutit umed (inmuiat in apa) astfel veti obtine felii uniforme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si visine